Nagerecht: Tiramisu

Ingrediënten (voor 4 personen)
- 250 g mascarpone
- 3 eieren
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 20 lange vingers of speculaaskoekjes
- 1 kopje koffie
- 1 eetlepel Amaretto (optioneel)
- cacaopoeder, chocoladeschilfers (optioneel)
Bereiding
- Zet een kopje (sterke) koffie. Gebruik hiervoor ongeveer 1 à 1,5 theelepels koffie per tas. Laat de koffie staan om af te koelen.
- Splits de eieren.
- Klop de eierdooiers en de suiker tot een wit schuim.
- Roer de mascarpone in een andere kom goed door tot het een glad mengsel wordt.
- Vervolgens meng je de opgeklopte eierdooiers met de mascarpone tot een glad mengsel.
- Klop de eiwitten stijf en voeg ze toe aan het mengsel. Doe dit voorzichtig zodat het opgeklopt eiwit luchtig blijft.
- Meng vervolgens de koude koffie met de Amaretto in een diep bord. Je kan deze stap ook weglaten als je liever geen alcohol gebruikt.
- Laat de koekjes (lange vingers of speculaaskoekjes) een aantal seconden weken in het koffiemengsel. Niet te lang
- Tijd voor de afwerking! Leg een aantal geweekte koekjes op de bodem van je ovenschaal, potjes, … . Bedek dit met een laagje tiramisu en bouw verder met nog een laag koekjes. Dit kan je blijven herhalen totdat je ovenschaal, potjes, … gevuld zijn.
- Laat minstens 3 uur (het liefst 12 uur) rusten in de koelkast.

TIP: bestrooi de tiramisu net voor het opdienen met cacaopoeder of chocoladeschilfers. Dit zorgt voor een mooie afwerking! Daarnaast kan dit dessert opgediend worden met cuberdons en een kopje koffie voor een echt Gents gevoel!